27 Ekim 2011 Perşembe

WOMAD Caceres 2011


çiseleyen bir başlangıç oldu

 Açılımı World of Music, Arts and Dance (Müzik, Sanat ve Dans Dünyası) olan uluslararası müzik ve dans festivali. Sene içerisinde değişik şehirlerde gerçekleştirilen etkinlik, bu sene İspanya'nın Caceres şehrinde gerçekleştirildi. 12 ve 15 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu etkinlik ayrıca bu sene 20. yıldönümünü de kutluyordu.

Şehirde gerçekleştiği için diğer organizasyonlardan daha farklı oluyor. Şehir dışında, hava alanı gibi boş bir arazide veya SZIGET gibi Budapeşte'nin ortasındaki bir adada yapılmıyor bu festival. Şehrin tam olarak içinde her şey; şehirle, tarihle, insanlarla iç içe.

bulvar sürücü kursu önünde çalgıcılar
Konser sahneleri, başta Plaza Mayor (Ana Meydan) ve Plaza San Jorge (Aziz George Meydanı) olmak üzere 500'den fazla insan alabilecek her meydana kurulmuşlar. Sahneler arasında yer değiştirmek için şehrin dar sokaklarını kullanıyorsunuz. Şehri tümüyle yaşıyorsunuz ve şehir her köşesiyle yaşıyor. Her köşe başında bir çalgıcı veya bir dansçı var. Müziğin yükselmediği hiçbir kuytu kalmamış.

küçük sahnenin karşısındaki kilise merdivenleri
Yemeklerden de bahsedecek olursak, festival için gelen işletmeler, çadırlar kurmuşlar. Görüntü güzel ama yemekler iğrenç. O sırada ne olursa gider diye verilen dönerler, pastırmalar, ekmek arası yiyecekler. Sadece oranın yerel işletmelerinde güzel yiyecek bulabilirsiniz. Önce küçük bir fırında, lezzetli dilim pizzalardan yedik. Yanımızda kendi kumanyamız da vardı. Sonra güzel bir dondurma dükkanı keşfettik. Kulağımıza küpe olsun bu tür etkinliklerde yerel işletmelere öncelik verelim.

büyük meydana giriş

Akşama doğru hareketlenen Plaza Mayor'a yani büyük meydana ulaştığınızda asıl şölen başlıyor. Afrikalı bir sanatçı vardı o akşam. Yanlış hatırlamıyorsam Senegal'den Takeifa olması lazım. İspanya'da bulunduğum süre boyunca afrikalı sanatçı çok gördüm. Hepsinde de büyüleyici bir dans tekniği vardı. Sahnede ki şarkıcı hem sesiyle hem de görüntüsüyle büyülüyordu. Konserden sonra, arkadaşlarım sanatçıyı görmek istediklerini söylediler ve belediye çalışanı olma forsumuzu kullanarak güvenliği geçtiler. Kulise sızıp fotoğraflar çektirmişler.


Bir de sanatçıları merak edenler olursa:
Dobet Gnahoré (Cote d'Ivoire) · Kiko Veneno (Spain) · Baloji (Belgium/Congo Dem. Rep.) · A Naifa (Portugal) · Bigott (Spain) · Orchestre National de Barbès (Algeria/France/Morocco) · 9Bach (Wales) · Barrunto Bellota Band (Spain) · Candi Staton (United States) · Chapelier Fou (France) · Don Letts (Jamaica/United Kingdom) · El Viaje de Rose · Felisa Vega (Spain) · Hypnotic Brass Ensemble (United States) · SkalabraoS (Spain) · Takeifa (Senegal) · Domu Afrika Dub Squad (Cape Verde) · Ska Cubano (Cuba/Jamaica/Japan/Montserrat/United Kingdom)

yemek olayları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder